Sayfalar

25 Ocak 2011 Salı

yedim, ördüm, ohh..

   Bugün iştah gezdirirken sevgili Balböcüğü Serpil'in blogunda lavaşlara denk geldim. Çok güzel tantuni yapmış ve fotoğraflamış.İştahım kabardı kabardı ve bana lavaş, tulum peyniri ceviz düşüncesi olarak geri döndü. Oturdum hamur mayalayıp lavaş yaptım ben de. Ama iştahı kabaran bir tek ben değilmişim, evdeki çok yiyen koca kod adlı şahıs "yaa ama bunlar boşa gitmesin, o kat kat şeyden yapsana" diye dudağını sallandırınca lavaşlarım tulum peynirinin yanından uzayarak şebit mantısı olma yolunda ilerlediler. Ama tam olamadılar sadece şebitimsi davrandılar.
  
  Kıyma ve ince kıyılmış kuşbaşı eti soğan ve biberle iyice pişirildiler, imzam haline gelen baharatlarımı salladıktan sonra yazdan hazırladığım domates sosumla fıkırdadıktan sonra bir kat lavaş, bir kat kıymalı harç bir kat kaşar olarak dizildiler. 11 katta son bulduktan sonra üzerine sarımsaklı naneli yoğurt döküp mideye indirildiler.Valla fotolardaki görüntüden çok daha iyiydi tadı:)


  Hala yatak örtüsünü elime alacak kadar düzelemedi bileklerim, dolayısıyla diğer yarım işime devam ediyorum. Daha önce 10marifette gördüğüm bir battaniye modeliydi, bitince orjinaliyle yayınlayacağım tabi. ince uzun atkılar örülüp birleştirilerek yapılan rahat bir örgü. Şimdilik üç parçası bitti. Sanırım sekiz tanede tamam olurlar.


Posted by Picasa

6 yorum:

  1. Merhaba,öncelikle elinize sağlık çok güzel görünüyor:) bende bu şekilde yapılan bir battaniye modeli arıyorum kolay ve çok yormayan.model almam açısından bana verebileceğiniz bir link var mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. sevgili Elif merhaba. Daha önce ben 10marifette sevgili farfin paylaştığında görmüş ve beğenmiştim, linkini veriyorum, kolay yapımlı bişey. uzun atkılar yapıp birleştiriliyor, uçları püskül ve tahta boncukla süsleniyor. Orjinali daha güzel ama ben elimdeki iplerle yaptığım için mavi-krem-siyah olacak. çok rahat tavsiye ederim.

    http://www.womansday.com/Articles/Lifestyle/Crafts/Craft-Project-Knit-Scarf-Throw.html

    YanıtlaSil
  3. Şebit mantısını bilmiyordum tarif için teşekkürler gayette güzel görünüyor.Ellerinize sağlık ve afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler tam aradığım model :)

    YanıtlaSil
  5. Mımmm nefis görünüyor ellerine sağlık.Battaniyenin bitmiş halini merak ediyorum.Bir de tarafımdan mimlendin.Cevaplarsan sevinirim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ikiz annesi:) çok lezzetli oluyor istersen kreple de yapılabilir
    Elif: beğendiğine sevindim yap ve yayınla ki ben de hevese geleyim bitireyim:
    Özi'nin güncesi:battaniye bitebilse aahh bitebilse ve bu arada İLK MİMİM:)) öptümm

    YanıtlaSil