Sayfalar

6 Mayıs 2011 Cuma

Hıdırellez'de Üç Fidan

  Hıdırellez'de darağacı... Darağacında Üç Fidan..

  6 mayıs çoğumuz için Hıdırellez olsa da ben ve benim gibiler için 6 mayıs. Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in idam günü... Ne acı veya ne kutludur ki dün vefat eden Denizlerin avukatı Halit Çelenk bugün, onlarla aynı gün toprağa verilecek.. Kader. Yollar ayrılmayınca ayrılmıyor demek ki..

  Yine de Hıdırellez'i es geçtiğimi sanmayın a dostlar. Gece 00:00da büyüüükk katmerli bir gül ağacının altına dileklerimi gömdüm, heyecanla dualarımı ettim yattım. Sabah gün doğarken kalkıp dileklerimi çıkardım, su gibi temizz temizzz gerçekleşsin, bereketli olsun diye yırtıp denize attım. Tabi ben dileklerimi ileriye atmaya çalışırken ve Datça'nın suyu buz gibiyken Çakıl'ı zaptetmeye çalışmak çok zordu:) Ben de, abim de karışmadık, kuzum benim, sabahın kör vaktinde attı kendini suya.

  Bugün iş yapmayacağız, misafirler ağırlayacağız sadece. Sonra gezmeler başlayacak. Daha önce Ankara'da (doğal olarak) görmediğim Datça adetlerine katılacağız. Köy yolu kenarlarına serilip içilecek:)) Neden güzel alanlar değil yol kenarı hala anlamadım ve alışamadım ama öyle. Önce ya misafir ağırlanıyor ya toplu pikniğe gidiliyor ama sonra saat 17:00 gibi illa yerliler yol kenarlarına yayılıyor. Keyifli aslında. Ankara'da görmediğim şeyler ya, 5 yıldır zıpırtık zıpırtık biz de katılıyoruz annemle. Abim ve babam ağır abi oldukları için yoklar tabi:) Haa, koci Bursa'da olmasaydı katılır mıydı? Aslaaaa..

  Hepinize bol bereketli Hıdırellezler, Hızır Aleyhisselam'ın (böyle mi yazılır?) bereketi üzerinize olsun. Ve lütfen benim için dahi olsa bir 5dk kadar Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i de anın. Öperim sizleri booll bolll.

5 yorum:

  1. Maalesef üç genç fidanı yok yere vermişiz kara toprağa.Acıları hala taze ama keşke şimdide onlar gibi gençler olsa idealleri uğruna ölümü bile göze alacak vatan sevgisi sonsuz olan ama:((

    Dileklerin ve duaların kabul olsun canım ben geceleri karıştırıp 4 mayısı 5 mayıs zannedince aynı şeyleri bir gece önce yapıp 5 mayıs sabahı yollamıştım goncamı deniz kenarına.Dün öğleden sonra Aaa bugünmüş aslında dur yeniden yapalım sabah yine gidersin dediğimde OLDUUU cevabını aldım tabii :))
    Neyse niyet önemli diyerek içimi hafifletmeye çalışıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. ikiz annem , malesef senin dediğin gençlerden yok artık, sanırım olamadık biz de. Niyetine gelince, sen nasılsa iyi niyetli olarak diledin, tutacağına inanalım topluca:))

    YanıtlaSil
  3. Bugün bende andım Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i.Hatta Ulaş ve Sinan'ı..Karamsar olmamaya çalışıyorum, ben yine de gençlerden ümidimi yitirmemeye çalışıyorum.İki evlat yetiştirirken bu mümkün mü?

    Hıdrıllez'i tamamen unutmuşum,inşallah hepimize bereketli olur.Sizinde bütün dileklerinizin gerçekleşmesini dilerim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ben de andım bugün. Of diyorum of! Dilek de dileyemedim. Böf. Bütün dileklerin gerçekleşsin inşallah kuzum

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Nazan, seviyorum seni, Ulaş'ı Sinan'ı hatırladığın için.

    Fragolam, seneye inşallah:)

    YanıtlaSil